Studerande

Att studera som vuxen är ett sätt för dig att påverka din framtid och du har många valmöjligheter.

Vuxenstudier erbjuder en mycket större flexibilitet än vad vanligtvis den traditionella skolan gör. På sidorna för studerande finner du användbar information både för dig som precis fått antagningsbesked till utbildning hos Campus Nynäshamn, men även för dig som är rutinerad studerande hos oss Pdf, 534.2 kB..

Datorkonto och wifi

Alla studerande får eget datorkonto som används för att logga in på Campus Nynäshamns datorer och för att koppla sig mot wifi. Användarnamn och lösenord får du av din lärare när du börjar din kurs eller mejla campus@nynashamn.se så skickar vi information om inloggning till dig per post.

Beställa kursintyg, betyg eller utbildningsbevis

Vuxenutbildningen

Kursintyg och betyg beställer du på Webbansökan.

Betyg som beställs efter den 23 juni kommer att hanteras från den 2 augusti.
Kursintyg som beställs efter den 8 juli kommer att hanteras från den 26 juli.

Kursintyget innehåller information om aktuella kurser, antal poäng samt start- och slutdatum för kurserna. För SFI innehåller kursintyget även antalet timmar på varje delkurs.

Betyg är ett bevis på slutförd kurs. Här finns mer information om att beställa betyg.

För att beställa slutbetyg/gymnasieexamen mejlar du studie- och yrkesvägledare innan du beställer via Webbansökan. Se Jag vill få ett slutbetyg/en gymnasieexamen sammanställd för mer information.

När du har fått ett slutbetyg/gymnasieexamen eller har fått betyg från yrkesutbildning som du är klar med (till exempel barnskötare eller vårdbiträde) så laddas ditt betyg med eventuella bilagor upp på Webbansökan. Du hittar den digitala kopian under menyval Dokument. Betyget skickas alltid hem till dig per post. 

Yrkeshögskolan

För dig som är studerande på YH innehåller ett kursintyg information om hela utbildningen med alla kurser, kurstider, YH-poäng samt perioder för apl (praktik). Du beställer kursintyg på Webbansökan.

Utbildningsbevis får du av din lärare när du är färdig med din utbildning.

Studentkortet

Om du får studiemedel från CSN så får Studentkortet automatiskt dina uppgifter och skickar dig information om det digitala kortet. Om du inte har studiemedel från CSN så beställer du ett kursintyg på Webbansökan som du laddar upp på Studentkortets webbplats för att få tillgång till Studentkortet.

För att köpa SL-biljett med studeranderabatt så måste din studietakt vara minst 75 procent, det vill säga att du studerar minst 300 poäng per termin inom vuxenutbildningen (Studentkortet gäller inte för SFI-studier) eller på en yrkeshögskoleutbildning. Se till att du har SL-logon på ditt studentkort innan du köper SL-biljett till studeranderabatt.

Mer information finns på www.studentkortet.se.

Tips, synpunkter och klagomål

Om du har tips och synpunkter som du vill dela med Campus Nynäshamn så kan du lämna informationen i brevlådan på anslagstavlan till vänster om hissarna på plan 6. Du kan även mejla campus@nynashamn.se.

Kontakt

Studerandesupport telefon, öppettider

måndag 9-16
tisdag 9-15, även 17-18
onsdag 9-16
torsdag 9-16
fredag 9-12

Lunchstängt, mån-tors 12-13