Utbildning är nyckeln till din framtid

Grundläggande och gymnasiala kurser

Vill du leva din dröm? Är du nyfiken på att börja plugga och forma din framtid? Vi erbjuder dig ett brett utbud av kurser som kan ge dig behörighet för vidare studier på yrkeshögskola eller högskola. Att välja en kurs för sin personliga utveckling är också helt ok!

Campus Nynäshamn har regelbundna kursstarter fem gånger per år vilket innebär att du kan börja och avsluta dina studier flexibelt.

På Campus Nynäshamn börjar drömmen.

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning riktar sig till dig som inte har studerat på länge, eller som saknar avslutad grundskola eller motsvarande. Grundläggande kurser förbereder dig för studier på gymnasial nivå. Du kan välja att läsa en kurs i taget eller flera kurser samtidigt. Du kan läsa på heltid eller på deltid.

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar ungdomsgymnasiets kurser. Du kan välja att läsa enstaka eller flera kurser för att exempelvis skaffa dig behörighet för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola. Gymnasiala kurser på Campus Nynäshamn finns för dig som har en kort utbildning, är arbetslös eller behöver skaffa nya kunskaper som ökar dina möjligheter att bli efterfrågad på arbetsmarknaden.

Gymnasial vuxenutbildning riktar sig till dig som saknar treårig gymnasiekompetens, för dig som redan har en anställning mrnden behöver komplettera dina kunskaper för att kunna behålla jobbet eller för dig som läst treårig utbildning (i exempelvis ditt hemland) - men behöver komplettera/läsa till kurser i Sverige.

 

Ansökan

Från 6 september till och med 3 oktober kan du ansöka till grundläggande och gymnasiala enstaka kurser som startar den 18 oktober.

Du kan ansöka till kurser som startar 10 januari från 8 november till och med 5 december.

Kom ihåg att bifoga dina betyg från studier i andra skolor än Campus Nynäshamn.

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas per epost minst en vecka innan kursstart.

Saknar du något på denna sida?