Restaurangutbildning
Vill du bli efterfrågad i en spännande bransch som växer och utvecklas? Utbilda dig inom matlagning och servering i vår restaurangutbildning!
Efter utbildningen kan du arbeta inom kök på restauranger och storkök.
Utbildningen är både teoretisk och praktisk och ger dig en introduktion till de arbetssätt som finns i dagens restaurang eller storhushållskök.
Du lär dig att arbeta med moderna och traditionella matlagningsmetoder och att behärska hantering av maskiner och utrustning. Du får insikt i råvarornas och ekonomins betydelse i ett kök. Utbildningen ger dig också grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedel och näringslära samt service och bemötande.
Praktik (apl)
I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (apl). Där får du möjlighet att se olika typer av verksamheter, och att pröva dina kunskaper och färdigheter i den praktiska vardagen på en arbetsplats.
Behörighetskrav
Du är behörig att söka vuxenutbildning från och med 1 juli det året som du fyller 20 år.
Förkunskapskrav är motsvarande svenska som andraspråk, grundläggande, delkurs 2.
Utbildningens innehåll
Kurser som ingår i Restaurangutbildning, totalt 1.100 poäng
Utbildningen är på två terminer.
- Hygien, 100 poäng
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
- Branschkunskap inom restaurang/livsmedel, 100 poäng
- Service och bemötande, 100 poäng
- Matlagning 1, 100 poäng
- Matlagning 2, 200 poäng
- Matlagning 3, 200 poäng
- Servering 1, 100 poäng
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng
Ansökan
Nästa start för Restaurangutbildningen är 8 augusti 2022. Du kan ansöka till utbildningen fram till och med den 31 maj 2022.
Kom ihåg att bifoga dina betyg från studier i andra skolor än Campus Nynäshamn.
Antagningsbesked
Antagningsbesked skickas per e-post preliminärt i mitten av juni 2022.
Saknar du något på denna sida?
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss!
Vi återkopplar till dig om du fyller i dina kontaktuppgifter.
Behandling av personuppgifter i Nynäshamns kommun