Utbildning är nyckeln till din framtid

Restaurangutbildning

Vill du bli efterfrågad i en spännande bransch som växer och utvecklas? Utbilda dig inom matlagning och servering i vår restaurangutbildning!

Efter utbildningen kan du arbeta inom kök på restauranger och storkök.

Utbildningen är både teoretisk och praktisk och ger dig en introduktion till de arbetssätt som finns i dagens restaurang eller storhushållskök.

Du lär dig att arbeta med moderna och traditionella matlagningsmetoder och att behärska hantering av maskiner och utrustning. Du får insikt i råvarornas och ekonomins betydelse i ett kök. Utbildningen ger dig också grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedel och näringslära samt service och bemötande.

Praktik (apl)

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (apl). Där får du möjlighet att se olika typer av verksamheter, och att pröva dina kunskaper och färdigheter i den praktiska vardagen på en arbetsplats.

Behörighetskrav

Du är behörig att söka vuxenutbildning från och med 1 juli det året som du fyller 20 år.

Förkunskapskrav är motsvarande svenska som andraspråk, grundläggande, delkurs 2.

Utbildningens innehåll

Kurser som ingår i Restaurangutbildning, totalt 1.100 poäng

Utbildningen är på två terminer.

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang/livsmedel, 100 poäng
  • Service och bemötande, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Servering 1, 100 poäng
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng

Ansökan

Nästa start för Restaurangutbildningen meddelas senare.

Kom ihåg att ladda upp dina betyg från studier i andra skolor än Campus Nynäshamn på Webbansökan.

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas per e-post.

Saknar du något på denna sida?

På campusnynäshamn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?