Utbildning är nyckeln till din framtid

Restaurangutbildning

Vill du bli efterfrågad i en spännande bransch som växer och utvecklas? Utbilda dig inom matlagning och servering i vår restaurangutbildning!

Efter utbildningen kan du arbeta inom kök på restauranger och storkök.

Utbildningen är både teoretisk och praktisk och ger dig en introduktion till de arbetssätt som finns i dagens restaurang eller storhushållskök.

Du lär dig att arbeta med moderna och traditionella matlagningsmetoder och att behärska hantering av maskiner och utrustning. Du får insikt i råvarornas och ekonomins betydelse i ett kök. Utbildningen ger dig också grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedel och näringslära samt service och bemötande.

Praktik (apl)

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (apl). Där får du möjlighet att se olika typer av verksamheter, och att pröva dina kunskaper och färdigheter i den praktiska vardagen på en arbetsplats.

Behörighetskrav

Du är behörig att söka vuxenutbildning från och med 1 juli det året som du fyller 20 år.

Förkunskapskrav är motsvarande svenska som andraspråk, grundläggande, delkurs 2.

Utbildningens innehåll

Kurser som ingår i Restaurangutbildning, totalt 1.100 poäng

Utbildningen är på två terminer.

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang/livsmedel, 100 poäng
  • Service och bemötande, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Servering 1, 100 poäng
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng

Ansökan

Nästa kursstart är 9 augusti 2021. Du kan ansöka till yrkesutbildningen på Webbansökan från 9 april till och med 2 maj. Kom ihåg att bifoga dina betyg.

Antagningsbesked

Antagningsbesked för höstens kurser med start 9 augusti skickas till dig innan den 24 juni. Skulle du inte vara behörig eller om någon av dina sökta kurser blivit inställd får du besked om detta.

Saknar du något på denna sida?