Restaurangutbildning
Vill du bli efterfrågad i en spännande bransch som växer och utvecklas? Utbilda dig inom matlagning och servering i vår restaurangutbildning!
Efter utbildningen kan du arbeta inom kök på restauranger och storkök.
Utbildningen är både teoretisk och praktisk och ger dig en introduktion till de arbetssätt som finns i dagens restaurang eller storhushållskök.
Du lär dig att arbeta med moderna och traditionella matlagningsmetoder och att behärska hantering av maskiner och utrustning. Du får insikt i råvarornas och ekonomins betydelse i ett kök. Utbildningen ger dig också grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedel och näringslära samt service och bemötande.
Praktik (apl)
I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (apl). Där får du möjlighet att se olika typer av verksamheter, och att pröva dina kunskaper och färdigheter i den praktiska vardagen på en arbetsplats.
Behörighetskrav
Du är behörig att söka vuxenutbildning från och med 1 juli det året som du fyller 20 år.
Förkunskapskrav är motsvarande svenska som andraspråk, grundläggande, delkurs 2.
Utbildningens innehåll
Kurser som ingår i Restaurangutbildning, totalt 1.100 poäng
Utbildningen är på två terminer.
- Hygien, 100 poäng
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
- Branschkunskap inom restaurang/livsmedel, 100 poäng
- Service och bemötande, 100 poäng
- Matlagning 1, 100 poäng
- Matlagning 2, 200 poäng
- Matlagning 3, 200 poäng
- Servering 1, 100 poäng
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng
Ansökan
Nästa kursstart för Restaurang är 7 augusti. Du kan ansöka från 3 april till 30 april.
Kom ihåg att ladda upp dina betyg från studier i andra skolor än Campus Nynäshamn på Webbansökan.
Antagningsbesked
Antagningsbesked skickas per e-post.
Berätta gärna vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss!
Vi återkopplar till dig om du fyller i dina kontaktuppgifter.
Behandling av personuppgifter i Nynäshamns kommun